Hvad går dit nye arbejde ud på? 

”Jeg er ansat som programkoordinator og skal koordinere Danske Handicap-organisationers projekter i Nepal og Ghana – projekter, der bliver støttet af Udenrigsministeriet. Vi samarbejder med vores søsterorganisationer i de to lande og hjælper dem til at opbygge paraply-organisationer, d/er samler blinde-, autisme- og døveorganisationer mm. De har en stærkere stemme, når de er samlet. ”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg søgte på stillingsopslaget. Jeg havde været otte år i mit tidligere job og havde haft lyst til at skifte i et stykke tid. Problemet var, at min familie og jeg boede og arbejdede i Aarhus, men at de fleste jobs, jeg ønskede, var i København. Men så mistede min mand sit job omkring nytår. Derfor skulle det være nu, hvis jeg skulle skifte. Så det var heldigt, at stillingen var der – og i dag har min mand også et supergodt job i København.”

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

”Jeg er uddannet som cand.scient.soc. fra RUC med fokus på internationale udviklingsstudier og pædagogik.”

Hvad har du lavet før, du fik arbejde i Danske Handicaporganisationer?

”Jeg har arbejdet otte år som program-koordinator for AC Børnehjælp. Her koordinerede jeg projekter om børn i udsatte familier i Nepal og Etiopien.”

Hvor ligger dine arbejdsmæssige prioriteter lige nu?

”Nepal er lige nu i gang med at lave en ny forfatning. Den proces er der stærk fokus på i den nepalesiske organisation for personer med handicap, NFDN (National Federation of Disabled in Nepal, red.), og der arbejdes hårdt på at få indflydelse.”

Har du altid ønsket at arbejde med international udvikling?

”Jeg ville allerede gøre noget for dem, der har det sværest, da jeg startede min uddannelse. Det udspringer oprindeligt af, at jeg i min tidlige ungdom var i Nepal og så, hvor meget der var at gøre der.”

Hvad tænker du om fremtiden i Danske Handicaporganisationer?

”Jeg glæder mig meget til at få et indblik i Ghana og samtidig bruge min erfaring fra Nepal, som jeg kender godt fra mit tidligere arbejde. Vi står over for en rigtig spændende proces, da der er meget fokus på at udvikle Danske Handicaporganisationers udviklingsindsats lige nu. Der bliver stillet større krav, og der er også flere penge til rådighed. Jeg ser meget frem til at være med i opbygningen af det og håber at få lov til det over de næste par år. ”